ringojr napsal:A hlavně pokud dojde k nějakému zpoždění při přepnutí a nějaké impulsy tak spadnou do špatného tarifu tak se dá očekávat že zhruba stejná chybovost bude u přechodu vysoký -> nízký a stejná chybovost nízký->vysoký takže ten rozdíl bude nakonec ještě nižší
No zní to sice logicky a taky mne to napadlo. Nicméně v praxi je snaha aby největší odběr byl při nízkém tarifu a naopak pokud možno nulový odběr při vysokém tarifu. Takže ten rozdíl tam patrně vždycky bude :-)
Pokud budu chtít přidat nějakou funkci, tak nemůžu předpokládat že oba sds budou na stejné podsíti.. Bude to funkce pro všechny, ne jen pro mne.. Tím pádem je potřeba předpokládat že nasazení může být v rozsáhlé firmě s několika routery a dopředu předpokládat co může nastat a jaké to bude mít důsledky...
To samé se týká počtu uniklých impulsů při přepínání... Zatím co doma mi to je celkem jedno, ve firmě kde bude elektroměr měřit příkon 500kW kompresoru už to může mít vliv... Nebo tam kde se z naměřených hodnot dělají nějaké výkazy a podobně...
Nicméně osobně bych taky byl pro to aby šlo do parametr tarifu i zapisovat... Bylo by pak na každém ať si to v SDS-C udělá jak chce... :-)