Téma: monitoring externiho rele
Zdravim,
mam bezdratovy termostat BPT012 http://www.elektrobock.cz/cs/bezdratovy … tml?id=118 Dalo by se pomoci SDS monitorovat sepnuti rele na nem?
Diky
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz
Network Monitoring System - SDS - Síťový Dohledový Systém
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-MICRO (LM) - light(2) E » monitoring externiho rele
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravim,
mam bezdratovy termostat BPT012 http://www.elektrobock.cz/cs/bezdratovy … tml?id=118 Dalo by se pomoci SDS monitorovat sepnuti rele na nem?
Diky
Muzete zapojit kontakty rele na opto vstupy micra/macra?
Bohuzel netusim, moc se v tom zatim nevyznam.
Prijimac termostatu ma tyto svorky:
Na vystupnich svorkach mam zapojene cerpadlo
Da se to nejak udelat?
to cerpadlo zapojte přez relé a zbylé kontakty použijte pro opto vstup micra/makra a nebo připojte rele na 230V paraelně k čerpadlu. Pokud ale nezvládnete takto jednoduchou záležitost, je asi zbytečné se zabívat moduly SDS
Dekuji za reakci.
SDS jsem si porizoval proto, abych se necemu novemu priucil a cekal jsem pozitivnejsi reakce. Teda cekal jsem, ze forum je od toho, aby i ti zkusenejsi poradili tem zacatecnikum. Kdyby nekdo mel schema jak zapojit, byl bych rad.
Dekuji
Spis to bude chtít elektrikáře. Psal ze ma na svorkách připojené čerpadlo, takže v ideálním případě od praví SDSko a v tom horším ublíží sam sobě. Pokud člověk zapomene základy fyziky sedmé třídy, je hazard se životem se do něčeho takového pouštět. Je velký rozdíl mezi amatérským programováním a úpravou elektroinstalace bez základních znalosti. Tady není prostor pro kutily.
Ten nejbezpečnější způsob je k čerpadlu paralelně zapojit další relé (takové které má jmenovité napětí cívky stejné jako čerpadlo) a teprve kontakty tohoto relé připojit na některý ze vstupů SDS. Pokud vám ale tato nápověda nestačí tak se skutečně v tom sám nehrabte.
Ještě by byla varianta dát na přívod k čerpadlu proudový sensor (je to kroužek, který vede kolem drátu) a ten připojit jako vstup do SDS. Bylo by to bezpečné a přibližně stejně drahé jako to relé...
No to si nedovedou vůbec představit ze by to vzhledem k odběru čerpadla cca 100mA mohlo vůbec fungovat a ještě by to musel vyhodnocovat prez AD vstup nebo další optoclen. Navíc mira elektromag. smogu bude větší než zjiskane hodnoty.
Netušil jsem, že chce spínat tak malé proudy. Ten termostat umí sepnout na kontaktech až 16A a od nějakých 500mA by ten proudový sensor fungoval dobře...
Psal ze tam ma na něm čerpadlo, a ty maj přepínání 30/50/60W 100W se samozřejmě delaj taky, ale to už jsou čerpadla pro velké systemy, navíc pokud nedokáže vyřešit takto jednoduchou záležitost, tak takové řešení je pro něj úplně mimo reálné moznosti
Tak uz me to bezi pres rele.
Diky za reakce
Tak to je super, nic na tom není.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-MICRO (LM) - light(2) E » monitoring externiho rele