Téma: Kalorimetr
Uživatel bude mít k disposici měřič energie Siemens UH50-A21 a impulsní výstup z volitelného vestavného modulu bychom chtěli použít pro vizualizaci s SDS (bez skriptování na straně serveru, čistě přes IP/S0.htm). Impulsní číslo modulu je ovšem 1 MJ/impuls, tedy co impuls to cca 277,777 Wh. Zkoušel jsem cvičně nastavení SO vstupu na SDS, ale nedaří se mi - když zadám uvedené impulsní číslo, je špatně přepočet okamžitého výkonu a naopak to nelze vůbec, protože SDS zřejmě neschroupne desetinnou konstantu. Nemáte někdo nějaký nápad, jak na to?
Otázka/námět pro adminy: pro tepelnou energii by pomohl by řádek pro nastavení přepočtové konstanty pro výpočet aktuálního výkonu, definice jednotek to v současném provedení trochu komplikují. Napadá mne přidat třeba čitatel + jmenovatel přepočtu (tedy např. 1[MJ]/3600[s]) - i kdyby se pro výpočet aktuálního výkonu vzal jen celočíselný výsledek dělení a desetiny se zahodily, asi by to každému stačilo (Celkem v MJ; okamžitý výkon v kW)...
Ddit 19.2./7:58:
Teď jsem si uvědomil, že je výše uvedený příklad blbost, pomotal jsem fyz.rozměry (J=W/s, takže pro výkon lze dělit rovnou načtené Jouly intervalem mezi impulsy), nicméně asi je pochopitelné, co jsem měl na mysli co se nastavení SO vstupů týče. Díky za pochopení.