V pohodě, jak jsem psal, jsem v oboru zelenáč, zatím ve stavu prohledávání internetu. Neřekl jsem že je atmos nevhodný Jen jsem zatím nenašel pořádnou dokumentaci, takže nevím, jak moc je to zařízení ovlivnitelné. Všechny informace co mám jsou jedna paní povídala plus to co najdu na internetu, což je to samé. Najít člověka, který by s tím měl zkušenosti a dalo se z něj něco dostat je dost problém :0) Navíc, prý (ta jedna paní) to může nstavovat jen jejich technik, by člověk nepozbil záruku, což není moc flexibilní, zvlášť pro výkendové využití.
Z toho pohledu, že do té regulace nevidím jsem si říkal, že řízení kotlového okruhu nechám na kotli a ten zbytek pohlídám něčím jiným. A udržet na zpátečce požadovanou teplotu by po měsíci testování snad nemusel být zas až tak velký problém, kdyby to kotel bez přídavných prvků nezvládl.
Plus bych byl schopen ovlivnit kam se topí. Jak jsem již psal, chci přijet na promrzlou chalupu, tak ve čtvrtek zapnu kotel, ale kvůli tomu se mi už ve čtvrtek nemusí ohřívat např. boiler. Kor když dojíždím v pátek večer a většinou spadnu do postele, takže boiler má čas do soboty do rána.
Navíc to bude běhat bez dozoru, z čehož mám poněkud obavy, takže další požadavek je zálohování (zdvojení) systému a zpětná vazba. t.j. Rád bych věděl, co se v kotelně, potažmo baráku děje.
No a nakonec, není tu příliš stabilní GSM od žádného moperátora, takže by to chtělo anténu na střeše. Signál chytám asi přes dva odrazy nebo co. Zato na anténu od internetu vidím přímu, takže s ním jsem nikdy problémy neměl.
To znamená koupit něco (sds), co mi ovládne tu regulaci.... a když už mám to sds, co umí všechno, tak na co pak tu regulaci?
No, je to dilema...
Jestli se v tom pohybujete, v9te kde naj9t podrobnou dokumentaci k té atmos regulaci, případně dalším atmos prvkům (hořáky, kotle, moduly AD02, atp) ? Zatím se mi to jeví jako tajné.
Tolik má polemika, ale nezatracuji žádné řešení ... (líbí se mi třeba arduino, jen si zase nejsem jist, jak to může být sploehlivé. Ale ztrojit systém by bylo skoro zadarmo)