Dobrý den,
přes víkend 29-30.1.2022 jsem zprovoznil SDS Macro (koupen výhodný set), zatím jen měření elektro 800imp/kW NT a VT, vodoměr (1imp/l) a jednu teplotu na sběrnici B (zapojení žlutá DATA, červená +3,3, černá GND).
Teď se snažím nastavit SDS Control Panel, nainstaloval jsem aplikaci, nastavil port 17200. Vše se připojilo a začalo zobrazovat "šílenosti" v menu nápovědy jsem našel, že je možné provést nastavení v záložce "Vše" a dlouhým podržením na dané "proměnné" ji ubrat ze seznamu.
Ve "výchozím" nastavené jsem měl obrovské množství zapnutých "proměnných" a to i takové které nejsou na SDS Macro dostupné. Chtěl bych se optat zda je možné tyto "proměnné" nějak hromadně "vypnout" (vyhodit) ze zobrazení a nebo je nezbytně nutné každou zvlášť editovat.
Případně zda je možné někde nastavit typ "SDS" aby se zobrazili v seznamu "vše" jen prvky dostupné na daném "SDS", ale i tak by to chtělo "proměnné nějako hromadně zapínat a vypínat. (u některých teplot mi to ukazuje 167772,2°C - to, napíšu k vláknu SDS Macro)
Ještě jedna věc, u elektriky je asi jasné, že je NT a VT, ale ostatní energie, plyn a voda, nemají NT a VT, chtělo by je to počítat společně, další je okamžitá hodnota SDS nějakým způsobem počítá okamžitý výkon, jak je tato hodnota počítána u např. u vody u mě například když voda teče tak je hodnota např. 440, když se voda zastaví tato hodnota klesá. Předpokládám, že to je podle nějakého výpočtu, chtělo by to tento výpočet nějak optimalizovat na "vodoměr" a plynoměr. (vodoměry mají snímač 1imp/l a plynoměry mají 1imp/0,01-0,1m3). když se to přepočte na energii, tak elektroměr 800imp/1kWh má 1imp=1,25Wh u plynoměru 1m3=10,55kWh to je 1imp/105,5-1055Wh, možná by chtělo pro různé energie použít různé algoritmy. (Ještě to popíšu u vlákna SDS Macro)