1 Naposledy upravil: iDroid (2015-10-19 21:39:10)

Téma: Pár rad pro začátečníka

Zdravím všechny,
měl bych pár dotazů ohledně tohoto zařízení, pokud mi někdo poradí, budu moc rád.

-1-
v manuálu (SEKCE : V případě ,že chceme nahrát zároveň nové stránky HTML spustíme odkaz) se píše:
4. provedeme UPLOAD LOCAL

Jenže já tam žádné tlačítko UPLOAD LOCAL nemám.

-2-
Když tam nahraju soubory user1.html, user2.html, user3.html atd.. Jak je můžu smazat ?

-3-
V NASTAVENÍ -> Výstupy -> mám TRVALE VYP  TRVALE ZAP  AUTO - IP WATCHDOG  SDS-C PROGRAM
Nikde jsem ale neašel, jak každému relé přidělit svůj SDS-C program ?

-4-
K čemu slouží tato stránka ? (http://192.168.1.251/control)
SDS-C PROGRAM: změna uživatelských proměnných

Děkuji předem za pomoc.

2

Re: Pár rad pro začátečníka

1) Upload provádiš programem SDSC-ddmmyy.EXE pod tlačítkem UPLOAD SDS-C a otevře se okno kde je dále tlačítko "Upload user html page to SDS".
2) Nahráním nového souboru přepíšeš starý - je jedno jak se tvůj soubor jmenuje, navenek je vždy interpretován jako user.html.
3) SDS program do zařízení nahraješ taky jen jeden. V něm pak musíš ošetřit jednotlivé výstupy. Zapomeň na nějaké přiřazování funkcí k událostem - tohle je zcela jiný princip programování :-).
4) Uživatelské proměnné jsou proměnné na které se může odkazovat tvůj program nahraný v SDS a můžeš je externě menit právě pomocí této stránky (jsou i niné způsoby jak je měnit).

3

Děkuji za informace.
To znamená, že tam můžu nahrát pouze 1 soubor.htm a 1 soubor.c a tím pádem si můžu zobrazit pouze jedinou stránku v prohlížeči ? Chtěl jsem mít jednu stránku pro přehled teplot, další pro stav relátek, další pro ovládání relátek atd.. :-(

Můžeš prosím objasnit více bod 4. ? Stále nerozumím jak to myslíš.

Děkuji

4

Ano, od každého pouze jeden soubor. Ale i na jedné stránce toho můžeš vykouzlit hodně, ale to dá více práce. Použití například záložek, vektorvá grafika SVG,....

ad 4) Všechna data ze SDS dostaneš ven několika různými způsoby-http_get, zobrazením předdefinovaných stránek, xml soubory .... Ale občas potřebuješ naopak nějaký parametr předat dovnitř programu v SDS a to již není tak snadné. Klávesnici k tomu nepřipojíš aby jsi to napsal přímo a tak k tomu použiješ ty uživatelské proměnné. Zjednodušeně řečeno zvenku můžeš zadávat pouze ty uživatelské proměnné  a nic jiného (vyjímkou jou ještě věci co zadávaš přes vestavěné systémové stránky).

5

Děkuji,
a o jaké záložky se přesně jedná ?

4) hm je to dost složité.. můžu vůbec i na svém localhostu (mimo SDS) mít stránky třeba v php/html a zjistit teploty a stav relátek ? Teploty vlastně můžu načítat z toho souboru temp.txt ale stav relé tam není. A co ovládání těch relé ze svého localhostu ? Děkuji.

6

Záložky=kotvy

Samozřejmě že můžeš a můžeš to i kombinovat. Já mám na HTML+javascriptu v SDS zobrazování stavu a ovládání, v PHP na NAS Synology načítaní všech stavů a proměnných do Mysql a následno tvourbu grafů.
Vše už tady balo v diskusích popsáno tak studuj. Skvělý základ je demo na http://www.merenienergie.cz/demo-macro

7

Zatím velké díky za objasnění. Již se přesunu do sekce SDS-C.