1 Naposledy upravil: tobias (2016-05-30 08:50:17)

Téma: Ovládání relé přes portál

Zdravím všechny. Marně se pokouším rozchodit ovládání relé přes webový portál. Mám SDS-MICRO light E - R2, poslední verzi fw z 28.3.2016, v administraci SDS nastaveno ovládání přes "SDS-C PROGRAM" a v zařízení nahraná beta verze programu s ovládáním relé. Naměřená data na portál odcházejí v pohodě, zařízení pravidelně odesílá e-maily. Ještě maličkost - nechytá se synchronizace času. Zkoušel jsem dvě různá nastavení NTP. Zařízení je připojeno za NATem. Nenapadlo by někoho, čeho se chytnout? Není potřeba pro ovládání relé nějaký povolený port na routeru?

Ještě jsem zjistil následující poťouchlost: po restartu SDS zařízení se provede jedno nastavení relé z portálu (v libovolné kombinaci - jen R1, R2 nebo obě současně) a odešle se jejich stav na portál. Poté už SDS na změny z portálu nereaguje. Stav relé na portálu zůstává nezměněn i po změně stavu vyvolané přes SDS Control Panel (to ale musím být na lokální síti).

Uvítal bych radu od někoho, komu se povedlo rozchodit ovládání relé přes portál.

2

Re: Ovládání relé přes portál

Chyba je v příkladech na webu, zrovna nad tím také bádám. Funguje jen 1.příklad s relé. Prozatím to vypadá, že se v ostatních příkladech musí vynulovat proměnná _releset. Ale nejprve to musím vyzkoušet. Smutný je, že to nefunguje a podpora žádná.

3

Takže v 1.příkladu na relé z portálu je to takto správně a funkční:

odesli_data_na_portal
{
 _releset=0;
...

v dalších příkladech chybí _releset a má to být takto:

portal_nastav
{
 _portal_timeout=0;     //zrovna se odesilaji data
 _portal_timeoutget=0;  //vynulovat timeout predchozich get pozadavku
 _portal_timeoutdns=0;  //vynulovat timeout predchoziho dns resolveru
 _portal_dns=0;         //nemam dns
 _portal_data=2;
 _releset = 0;         //OPRAVA !!! orig. prikladu ovl. rele z portalu
}

Chovalo se to tak, že se první požadavek na změnu relé provedl a na další to nereagovalo. Ale to tak jen vypadá na portále, na který se neposlaly data o stavu relé.

Nevím, jestli se to týká jen generování příkladů do některých zařízení nebo jsou příklady společné.

Prosím o opravu na portále!

4

Díky, dobrý postřeh.
Opravdu stačí nulovat proměnnou "_releset" na začátku "odesli_data_na_portal" a ovládání z portálu funguje.
Odzkoušel jsem to na beta programu - ovl. relé pro "Odesílání dat na portál dle hodin každých 15 min".