Téma: Zasílání dat na portál z neviditelné IP a pomalého pripojení
Nedávno jsem zakoupil SDS-macro, včera jsem ho konečně zprovoznil na chalupě, měří spotřebu (zatím jen elektriku NT a VT, časem bude voda a plyn), teploty (zatím 10 celkem bude 12), zapíná bojler, zásuvky HDO a Akumulační kamna. Vzhledem k tomu, že na chalupě nemám internet využil jsem služeb společnosti pravy.net. kteří umožňují při použití routru asus WL500 a usb modemu vytvořit VPN "tunel" tím mám na chalupě zřízen internet (neviditelná IP) a pomoci Open VPN se dostanu na ovládání SDS macro. Telefoního operátora jsem zvolil mobil.cz protože umožnujě za 200kč internet bez omezení s tím, že po cca měsíci omezí rychlost, ale peníze to nežere. To je popis situace.
Dotazy:
1. Jak se dá nastavit, aby SDS Macro odesílalo data na portál, když jsem to zkoušel v portálu, tak ten se dotazuje na IP a tu já samozřejmě nemám (veřejnou). Je možnost nějak v SDS zadat kam má data odesílat?
2. Zprovoznil jsem obě sběrnice (A,B) na měření teplot zadal jsem k nim i místnosti, ale mám dojem, SDS si je přehazuje. K čemu slouží tlačítka uzamknout?
3. Při omezení rychlosti, ze strany poskytovatele internetu, některé stránky s SDS nenajedou. Například u výpisu teplot to napíše sběrnice A a potom to vypisuje položky někdy 2 někdy 6 někdy i více, ale nikdy to nedojede do konce a pak to zase napíše sběrnice A a jede to znova, ke zběrnici B jsem se nedostal. Dá se to nějak vyřešit ?
4. Sběrnice A a sběrnice B je totožná, dá se použít stejný kabel? Zatím mi to jede na tom placatým telefonním líbí se mi to spojování konektorama RJ11, čidlo pak výjde na pár korun.
5. Zjistil jsem, že při přepolování se DALLAS hodně zahřeje (u krátkého kabelu), ale když se pak připojí, tak zase měří správně, před umístěním čidel, jsem je dal všechny na jedno klubo kabelu cca 50m a všechny měřily +-0,3°C stejně, nyní mi jedno čidlo hází podle mě odskok 3-4°C dá se to nějak vyřešit? Čidel mám 8 na A a 2 na B, to které fixluje je před před poslední na A, délka sběrnice A je asi 30m a B má cca 12, až skončím tak A bude mít asi 45m. (došli mi čidla, ale z číny už dorazili další DALLASy a spojky RJ11)
Profesí jsem silnoproudař a revizák o programování jsem lehce zavadil na VUT. Než ten svůj systém vyladím, tak se budu ptát, je mi jasné, že věci na které se ptám už na fóru asi někdo někdy vyřešil bohužel mi je hledač nenašel.