Téma: FVE vytěžování - jakou jednotko popř. další komponenty zvolit
Zdravím,
snažím se vymyslet něco co by pomohlo s účty za elektřinu.
Nechal jsem si nainstalovat FVE o výkonu 9,9kWp s měničem GoodWe 10K ET plus a baterii Benekov 10,47kW, snad baterie brzy dorazí aby se mohla rozjet...
provedl jsem i rekonstrukci kotelny, v kotelně mam 2x AKU-nádrže (každá po 800l) zapojeny v sérii, kde jsem nechal osadit 3x Topný těleso o výkonu 3kW každý
a jelikož vím že elektrárna bude mít víc než dost energie co nechá na střeše nebo za pakatel pošle ven, tak hledám řešení jak tuhle energii uskladnit doma ne jen v baterii. Zároveň potřebuji aby mi bojlery se nenahřívali v noci ale v době, kdy běží FVE a pouze v případě když FVE nebude stačit tak aby se teprve začaly nabíjet přes HDO
Jelikož jsem vycházel, že bych mohl osadit nějakou SDS jednotku mam dál připraveno 1x utp od nádrží, 1x utp od měniče a 3x kabel CYKY 3x1,5 (to jsou kabely mezi budoucí jednotkou a relé, která ještě také nejsou instalovány)
jestli jsem počítal dobře tak bych asi potřeboval něco co bude mít asi 9 spínacích kontaktů, rozpis:
první AKU
-pro první patronu
3x spínací kontakt pro 1f stykače
-pro druhou patronu
1x spínací kontakt pro 3f stykač
druhá AKU
3x spínací kontakt pro 1f stykače
1-2x spínací kontakt pro bojlery
tak a teď co potřebuji pořídit, popřípadě má smysl přemyslet o PWM řízení a pouštět po 100W na těleso?
a jak se získáním nějakých hodnot podle kterých se bude celý systém řídit?
a kde získat nějaký základy pro programování nebo koho poptat?
po utp z FVE jaký kontakty nechat přivést (přemýšlel jsem o DRY kontaktu a RS485)?